Sawubona

Meet us

Μαρίνα Γιάγκου

Η Μαρίνα Γιάγκου σπούδασε ψυχολογία στο Nottingham University στην Αγγλία και το 2001 πήρε το μεταπτυχιακό της από το King’s College London στη Κλινική και Δημόσια Υγεία των Εξαρτήσεων. Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Λονδίνο σε κέντρα παρέμβασης στην κρίση για χρήστες ουσιών και σε συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή για τα ναρκωτικά.
Επιστρέφοντας στην Κύπρο έχει εργαστεί στη ΘΕΜΕΑ (μονάδα αποτοξίνωσης/ απεξάρτησης από το αλκοόλ) και στο Κέντρο Πρόληψης Περσέας των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας όπου εργάστηκε σε θεραπευτικό πλαίσιο με έφηβους χρήστες ουσιών. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε και συντόνιζε ομάδες εφήβων και γονέων στα πλαίσια πρόληψης της χρήσης ουσιών και ψυχοεκπαίδευσης. Το 2004 πιστοποιήθηκε από το διεθνή οργανισμό IC&RC/AODA και κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο Συμβούλου Πρόληψης και Θεραπείας της Τοξικοεξάρτησης. Υπήρξε συνεργάτιδα του ΚΕΝΘΕΑ όπου ασχολήθηκε με την εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας, καθηγητών, και προπονητών παιδιών σε θέματα πρόληψης και χειρισμού των παιδιών. Επίσης, συντόνιζε ομάδες παιδιών αλλά και γονέων σε σχολεία. Παράλληλα, εργαζόταν ως λειτουργός της Γραμμής Άμεσης Βοήθειας για τα Ναρκωτικά
-1410 στον ΟΝΕΚ. Επιπλέον, εργάστηκε ως Εργασιακή Σύμβουλος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας στα πλαίσια ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έπειτα ως Σύμβουλος Απασχόλησης στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Εργάστηκε επίσης ως ψυχολόγος και συντονίστρια ομάδων στην ΠΝΟΗ στην οποία ήταν συνιδιοκτήτρια. Το 2011 πήρε το Δίπλωμα Εξειδίκευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από την Ακαδημία Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τις διατροφικές διαταραχές και κατέχει το δίπλωμα Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity από το ΚΕΑΔΔ.

Marina Yiangou
Silhouette of a leaf in hand at sunset

Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια

Είναι εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (πλήρες μέλος και αντιπρόεδρος στον ΣΓΣΨΚ, και πλήρες μέλος στον ΠΣΨΘ). Κατέχει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση από την EABCT (European Association for Cognitive & Behaviour Therapies) και το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας (ECP) από τον European Association of Psychotherapy (EAP). Τον Ιανουάριο του 2011 ίδρυσε το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής & Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ) όπου είχε την επιστημονική και διοικητική ευθύνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του αλλά και άλλων έργων που αφορούσαν ευάλωτες ομάδες όπως άτομα με ψυχική και νοητική αναπηρία και παιδιά υπό τη φροντίδα του κράτους. Στο ΙΨΕΠΑ δίδασκε εξειδικευμένα θέματα σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, παρείχε εποπτεία σε εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές και παράλληλα εργαζόταν ως ψυχοθεραπεύτρια. Από τον Ιανουάριο του 2023 εργάζεται αποκλειστικά ως ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα και ομάδες. Επιπλέον, παρέχει εποπτείες σε επαγγελματίες ψυχολόγους/ψυχοθεραπευτές και συνεργάζεται με οργανισμούς όπου προσφέρει σε επαγγελματίες υγείας σεμινάρια και εργαστήρια με κύριο άξονα την προσωπική ανάπτυξη και ψυχική ανθεκτικότητα. Τον Μάιο 2023 δημιούργησε το Sawubona – Psychotherapy and Mental Wellness Centre μέσα από το οποίο παρέχει όλες τις υπηρεσίες της.

Tα προγράμματα που προσφέρει

adorable-woman-posing-with-plants

Οι υπηρεσίες που προσφέρει​

Για θέματα ψυχικής υγείας όπως άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, τραύμα, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα σχέσεων κ.α. Η θεραπεία γίνεται με βάση το Γνωσιακό Συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας (CBT) εμπλουτισμένο με τεχνικές ενσυνειδητότητας (mindfulness) και τεχνικές Αποδοχής και Δέσμευσης (Acceptance Commitment Therapy). Οι συνεδρίες γίνονται κατόπιν ραντεβού, συνήθως σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν 50-60 λεπτά. Υπάρχει δυνατότητα για διαδικτυακές συνεδρίες μετά από αξιολόγηση.

Ακολουθείται το ίδιο μοντέλο θεραπείας με την ατομική. Η ομάδα είναι κλειστή, με μικρό αριθμό ατόμων και οι συναντήσεις γίνονται σταθερά σε προσυμφωνημένη ώρα και μέρα.

Η εποπτεία παρέχεται σε εγγεγραμμένους ψυχολόγους ή/και ψυχοθεραπευτές με βάση το γνωσιακό συμπεριφορικό μοντέλο θεραπείας.

Σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται μετά από αξιολόγηση των αναγκών της εκάστοτε ομάδας. Μπορεί να περιλαμβάνουν θέματα όπως ψυχική ανθεκτικότητα, διαχείριση άγχους, επαγγελματική εξουθένωση (burn out), ενσυνειδητότητα στον εργασιακό χώρο (mindfulness at work), διαχείριση κρίσεων, δέσιμο ομάδας κ.α.

Απευθύνονται στο κοινό και περιλαμβάνουν ποικίλη θεματολογία. Ανακοινώνονται στη σελίδα μας στο fb. Δείτε επίσης πιο κάτω τα ομαδικά προγράμματα μας.

 

Κάνε το πρώτο βήμα,
κλείσε ραντεβού μαζί μας

Βρες την ισορροπία στη ζωή σου και θεράπευσε ότι χρειάζεται για να πετύχεις ψυχική ευεξία.