Sawubona

About

Καλωσόρισες στο κέντρο μας

Sawubona είναι ένας χαιρετισμός στην Αφρικάνικη γλώσσα. Σημαίνει «Γεια σου», αλλά κρύβει μέσα του τη σοφία της ύπαρξης. Κρύβει μέσα του τη μοναδική πρόθεση του άλλου να «δει αυτό που είσαι». Sawubona λοιπόν σημαίνει «Σε βλέπω και με το να σε βλέπω αναγνωρίζω την ύπαρξη σου (I see you and by seeing you I bring you into being)».

Εδώ, στόχος μας είναι να προσφέρουμε  σε κάθε άνθρωπο αυτό που χρειάζεται για τη θεραπεία της ψυχής και την προαγωγή της ψυχικής ευεξίας.

 

Όραμά μας...

Να βλέπουμε τον κάθε ένα ξεχωριστό άνθρωπο που έρχεται στο χώρο μας με τη μοναδικότητα του και στο σύνολο του (ψυχή, πνεύμα, νου και σώμα). Ο στόχος μας είναι ο κάθε ένας να βρει την εσωτερική γαλήνη και την αγάπη για τον εαυτό. Μέσα από τις υπηρεσίες μας να βρει τον τρόπο να φέρει την ισορροπία στη ζωή του, να θεραπεύσει ότι χρειάζεται και να πετύχει τη ψυχική ευεξία.

spring-flowers-defocused-woman

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον η Μαρίνα Γιάγκου σε συνεργασία με άλλους έμπειρους ψυχοθεραπευτές και επαγγελματίες δίνουν την ευκαιρία στον κάθε ένα να αφουγκραστεί την εσωτερική φωνή του, να μάθει να ακούει τις σκέψεις του, να βλέπει τις εικόνες του, να παρατηρεί τον εσωτερικό διάλογο του. Να μάθει να υπάρχει στο παρών και να ζει για τον εαυτό του, να βρει τη δική του φωνή. Ο άνθρωπος είναι μια μοναδική οντότητα με σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες που όλα συμβάλλουν στην αντίληψη της πραγματικότητας του. Μαθαίνοντας και θεραπεύοντας τον εαυτό μας μπορούμε να δημιουργήσουμε μια υγιή πραγματικότητα και καθημερινότητα.

painted-line-art-black-ink-man-face-human-portrait-illustration-lips-eyes-face-drawing

Οι υπηρεσίες μας

Στο Sawubona – Psychotherapy and Mental Wellness Centre προσφέρουμε υπηρεσίες ψυχοθεραπείας ατομικά και ομαδικά για θέματα ψυχικής υγείας όπως άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, τραύμα, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα σχέσεων κ.α.

 

Στη θεραπεία εφαρμόζουμε το Γνωσιακό Συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας (Cognitive Behaviour Therapy, CBT) σε συνδυασμό με τεχνικές ενσυνειδητότητας (Mindfulness) και θεραπείας αποδοχής και δέσμευσης (Acceptance Commitment Therapy). H ψυχοθεραπευτική δουλειά υποστηρίζεται από εναλλακτικές δραστηριότητες όπως δημιουργική γραφή, γιόγκα, μουσική, αφήγηση, εκφραστικές τέχνες. Ο συνδυασμός αυτός ενισχύει το θεραπευτικό αποτέλεσμα αφού οι εναλλακτικές δραστηριότητες διευκολύνουν την έκφραση των εσωτερικών θεμάτων ενός ανθρώπου και τα φέρνουν στην επιφάνεια ώστε να συζητηθούν στις θεραπευτικές συνεδρίες.

 

Επιπλέον, στο Sawubona προσφέρουμε εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υπηρεσίες συμβουλευτικής, life coaching, εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια σε οργανισμούς, εταιρείες, το κοινό και άλλους επαγγελματίες.

Για θέματα ψυχικής υγείας όπως άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, τραύμα, διατροφικές διαταραχές, προβλήματα σχέσεων κ.α. Η θεραπεία γίνεται με βάση το Γνωσιακό Συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας (CBT) εμπλουτισμένο με τεχνικές ενσυνειδητότητας (mindfulness) και τεχνικές Αποδοχής και Δέσμευσης (Acceptance Commitment Therapy). Οι συνεδρίες γίνονται κατόπιν ραντεβού, συνήθως σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν 50-60 λεπτά. Υπάρχει δυνατότητα για διαδικτυακές συνεδρίες μετά από αξιολόγηση.

Ακολουθείται το ίδιο μοντέλο θεραπείας με την ατομική. Η ομάδα είναι κλειστή, με μικρό αριθμό ατόμων και οι συναντήσεις γίνονται σταθερά σε προσυμφωνημένη ώρα και μέρα.

Η εποπτεία παρέχεται σε εγγεγραμμένους ψυχολόγους ή/και ψυχοθεραπευτές με βάση το γνωσιακό συμπεριφορικό μοντέλο θεραπείας.

Σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται μετά από αξιολόγηση των αναγκών της εκάστοτε ομάδας. Μπορεί να περιλαμβάνουν θέματα όπως ψυχική ανθεκτικότητα, διαχείριση άγχους, επαγγελματική εξουθένωση (burn out), ενσυνειδητότητα στον εργασιακό χώρο (mindfulness at work), διαχείριση κρίσεων, δέσιμο ομάδας κ.α.

Απευθύνονται στο κοινό και περιλαμβάνουν ποικίλη θεματολογία. Ανακοινώνονται στη σελίδα μας στο fb. Δείτε επίσης πιο κάτω τα ομαδικά προγράμματα μας.

 

adorable-woman-posing-with-plants

Τα προγράμματα μας

Βρες το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και μάθε τον τρόπο να φέρεις την ισορροπία στη ζωή σου και να θεραπεύσεις ότι χρειάζεται για να πετύχεις τη ψυχική σου ευεξία. 

sawubona-mindful-eating

Mindful Eating

ένα πρόγραμμα που ανατρέπει τη σχέση μας με το φαγητό!
Αν έχετε κουραστεί με τις δίαιτες και τα προγράμματα διατροφής το πρόγραμμα αυτό θα σας δώσει μια άλλη οπτική για τη σχέση σας με το φαγητό αλλά και τον εαυτό σας. Η γνώση και οι τεχνικές που θα κατακτήσετε θα είναι δικά σας για όλη σας τη ζωή. Κι αυτό είναι το πιο δυνατό εργαλείο σας για μια υγιή και σταθερή σχέση με τον εαυτό σας.

sawubona-inner-harmony

Inner Harmony

Αυτή η ομάδα απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, που καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ζωή και τις επιλογές τους, που δεν μπορούν να παραμείνουν σταθερές σε μια απόφαση τους, που πιάνουν τον εαυτό τους να επαναλαμβάνει δυσλειτουργικές συμπεριφορές, που παραμένουν σε σχέσεις (προσωπικές, ερωτικές, επαγγελματικές) που δεν θέλουν, που θεωρούν ότι οι επιλογές τους είναι συνειδητές αλλά και πάλι δεν είναι χαρούμενες. Απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να αναπτύξουν τη θηλυκότητα και τον αισθησιασμό τους, να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους, να τονώσουν την εσωτερική γυναικεία τους φωνή και να ξεχωρίσουν η καθεμιά με το δικό της τρόπο.

sawubona-everyday-mindfulness

Everyday Mindfulness

Για όλους όσους θέλουν να μάθουν τον τρόπο να ζουν πιο συνειδητά, να απολαμβάνουν κάθε στιγμή και να προσεγγίζουν τη ζωή και όσα φέρνει με ένα πιο αποτελεσματικό και συνειδητό τρόπο.

sawubona-mindfulness-for-depression

Mindfulness για κατάθλιψη

Ένα πρόγραμμα 10 συναντήσεων που απευθύνεται σε άτομα που έχουν περάσει κατάθλιψη ή βρίσκονται σε κατάθλιψη.

sawubona-yoga-for-depression

Yoga για κατάθλιψη

Μια σειρά μαθημάτων στοχευμένη στην ανακούφιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, την επαφή με τον εσωτερικό εαυτό και την επιτυχία της εσωτερικής γαλήνης. Θα δουλέψουμε με την αναπνοή (breathing techniques), στάσεις σώματος (asanas) και διαλογισμό.

Για πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των ομάδων παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Μαρίνα Γιάγκου στο 99597275.

Γνώρισε τη Μαρίνα

Η Μαρίνα Γιάγκου σπούδασε ψυχολογία στο Nottingham University στην Αγγλία και το 2001 πήρε το μεταπτυχιακό της από το King’s College London στη Κλινική και Δημόσια Υγεία των Εξαρτήσεων. Είναι εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (πλήρες μέλος ΣΓΣΨΚ, ΠΣΨΘ) και κατέχει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση από την EABCT (European Association for Cognitive & Behaviour Therapies).

Marina Yiangou